Methodology for the formation of the price of rice in Cuba

Authors

  • Silvio David Gutierrez Pérez Ministry of Finance and Prices
  • Cristina Beatriz Lau Rodríguez Universitu of Havana

Keywords:

rice, price

Abstract

A brief account is made of rice production in the world, the main producing countries, as well as the characteristics of Cuba and how it produced. A methodology for the formation of the price of rice will exposed both by the expense method and by the correlation method in Cuba.

Author Biographies

Silvio David Gutierrez Pérez, Ministry of Finance and Prices

Máster en Finanzas. Profesor Auxiliar. Facultad de Contabilidad y Finanzas de la Universidad de La Habana.  Director de Agroindustria del Ministerio de Finanzas de Cuba.

Cristina Beatriz Lau Rodríguez, Universitu of Havana

Doctora en Ciencias Económicas. Profesora Titular. Facultad de Contabilidad y Finanzas de la Universidad de La Habana. Miembro del tribunal permanente para la defensas de doctorados en Contabilidad y Finanzas.

References

Marx C. (1976). El Capital. Tomo III. Edición Ciencias Sociales

Díaz de Castro, C. (2001) Gestión de Precios. ESIC Editorial

Colectivo de autores (2004). Textos para la impartición de Economía Política Capitalismo, Imperialismo y Socialismo. Editorial Felix Varela La Habana 2004.

Hidalgo Gato, F. (1992). Los precios en el Socialismo. Editorial Ciencias Sociales Ciudad de la Habana. Cuba.

Centro de Estudios de la Economía Cubana. CUBA: COMPETENCIA Y MONOPOLIO. Reflexiones sobre su influencia en la dinámica de la economía cubana contemporánea. Enero de 1999

Gutiérrez Pérez, S. (2008) Diez Lecciones sobre los Precios en Cuba. Versión impresa EAEHT 2008

Published

31-03-2019

How to Cite

Gutierrez Pérez, S. D., & Lau Rodríguez, C. B. (2019). Methodology for the formation of the price of rice in Cuba. Cuban Magazine of Finance and Prices, 3(1), 91–101. Retrieved from https://www.mfp.gob.cu/revista/index.php/RCFP/article/view/07_V3N12019_SGPyCLR.OK

Issue

Section

Research articles